Drink up!

Bra vattenflaskor till familjen, utan att halka i "urdiskad-pet-flaska"-diket?
 
Mitt val:
 
Tillverkad i rostfritt stål med vid öppning som gör de enkla att hålla rena! Deras utbud är enormt, med flaskor i olika storlekar, isolerade, med extra vid öppning och med tillsatser för pipmugg och nappflaska mm, mm. Jag köpte mig en 800 ml flaska också och pensionerade min gamla träningsflaska i plast - skönt!
 
Kolla här t.ex.
 
Vi har haft (och har) flaskor från Schweiziska Sigg, men har inte varit helt nöjda med den smala öppningen eftersom det är hopplöst att göra rent innuti (såg dock nu att de har en sportflaska med vid öppning). Visst kan man köpa rengöringstabletter, men om det nu går att lösa på ett enklare sätt, varför krångla? Dessutom har flödet i pipen till barnens Sigg-flaskor varit dålig. När nu deras vattenflaskor (eller rättare sagt Alice's) blev omöjlig att hålla ren så bestämde jag mig för att prova Klean Kanteen. Den är helt klart lättare att dricka ur för barnen!
 
Värt att notera är dock att dessa sportkorkar inte håller 100% tätt, då får man köpa till en annan kork.
 
Trevlig helg på er!

För små tänder

Godkväll! Måste bara visa dessa små söta tandborstar jag köpte för ett tag sedan:
 
 
Barntandborstar från svenska Humble Brush. För varje såld tandborste skänker företaget en tandborste eller produktkostnaden för en till bättre behövande, bra va!? Tandborsten är gjord i bambu och med borststrån i nylon. Alltid trevligt med svenska eko-företag tycker jag!
 
De finns såklart i vuxenstorlek också. Jag hade en själv, men tyckte borsten var lite för mjuk (de skriver på hemsidan att det är vad tandläkare rekommenderar). Till vardags använder jag eltandborste. 
 
Jag upplever dem som lite i kortaste laget, men annars inga problem. Klara hälsar dock att hon inte riktigt gillar "träsmaken" :-D
 
Nästa steg är att hitta en bra tandkräm utan konstigheter. Problemet är att många naturliga/ekologiska tandkrämer antingen; inte innehåller flour (eftersom vissa hävdar att det skulle vara farligt) eller att barntandkrämerna har smak av jordgubb och annat "sött". Jag vill ha flour i min tandkräm och med klassisk mintsmak (även till barnen). Får fortsätta leta...

Skolstart!

Igår började Klara förskoleklass! En småpirrig tjej hälsade glatt på fröken och skuttade in till sin nya klass. Hon känner dock en hel del barn sedan tidigare; från förskolan, kyrkan samt simskolan! Med skolstart följer också gymnastik, något hon ser fram emot!
 
 
Denna fina gympapåse från Coq en Pâte blir bra att ta med sig skor och kläder i! Gjord i ekologiskt tyg och tryckt med miljövänlig färg! Härligt färgglad är den också, till skillnad från kedjornas rosa eller blå utbud. Om hon har frågat när hon ska ha med sig gympapåsen? Många gånger....
 
Finns på rea här!

Upplandskullan

Ekoliv och livsfilosofi!

RSS 2.0