Det går inte

Nej, hur gärna jag än vill så får jag inte ihop blogg och livet i övrigt. Det blir för mycket. Så jag har beslutat mig att lägga ner bloggen.

Däremot fortsätter jag att testa mig igenom eco-djungeln, och vill man kan man följa mig på instagram @upplandskullan

Allt gott!
/Emma

Ansiktsserum från The Body Shop

Lika bra att erkänna, för det lär komma fler inlägg med krämer av olika slag:
Jag är lite av en kräm-fantast. Jag smörjer in mig med en massa grejer; serum, ansiktsolja, dagkräm, lotion, ögonkräm, bodybutter, handkräm... Alltid finns det någon ny produkt som lovar guld och gröna skogar som jag vill prova. Men jag köper sällan mer än vad jag för tillfället använder, så jag har inte flera olika sorters dagkräm t.ex. Undantaget ansiktsolja, men det får sin förklaring i ett annat inlägg...
 
Nu till detta serum:
 Ansiktsserum från The Body Shops serie Nutriganics - Eco Cert!
 
Ansiktsolja är i ropet, men för mig passar det inte under dagen, det blir för tungt. Då gillar jag serum bättre. Eftersom jag gärna använder färgad dagkräm eller BB-cream så känns det skönt att grunda med lite extra fukt och näring.
 
Detta serum doftar svagt örtigt och känns uppiggande på morgonen. Det finns i två varianter, en för lite mer mogen hud "Drops of youth" och en för "de första tecknen på åldrande" - Smoothing serum. Jag som är 33 har den senare varianten. Ja, jisses så fint det låter. Men, men, det är ett bra serum till ett vettigt pris och återfuktar verkligen! Finns såklart på The Body Shop, jag köpte dock mitt på Åhléns (bra när kedjorna tar in mer ekologiskt tycker jag, det blir mer lättillgängligt då).
 
Har du någon serum-favorit?

Ekologisk bambu

Hej på er!
Oj, vad tiden springer iväg!
Hösten närmar sig, men värmen håller i sig i alla fall hos oss. Med hösten drar ju diverse aktiviteter igång igen - därav bloggtystnaden. Jag har ambitionen att skriva 2 inlägg/vecka, men bli inte förvånade om det blir färre, eller mer sällan. Bloggen är ju ett sidoprojekt, familj och jobb går före.
 
Med det sagt tänkte jag tipsa om ett bra köksredskap! Det finns flera redskap i sortimentet, men här gäller det nedanstående:
 
 
Denna stekspade köpte jag häromsistens som ersättning för en trästekspade som inte riktigt levde upp till kraven: vända pannkakor och biffar. Jag får säga att jag blev rätt imponerad. Att bambufibrer, majspulver och harts kan funka i köksredskap, och det går t.o.m. att diska i diskmaskinen! Naturligt och tär inte på ändliga naturresurser. Perfekt substitut för plast! Från holländska Zuperzozial.
 
Funkar stekspaden då? Absolut! Vi har inte behövt ta fram plaststekspaden, så snart åker den ut helt!

Upplandskullan

Ekoliv och livsfilosofi!

RSS 2.0