Om hårvård

 
Det här schampot blev jag rekommenderad efter en diskussion med en av tjejerna på Swedish Beauty Factory i Umeå. Det är underbart, doftar lite som det gamla tuggummit Jenka (om någon kommer ihåg), och gör verkligen håret rent! Jag behöver bara tvätta håret var 3-4:e dag! Toppen för mitt långa, tjocka hår som tar en evig tid att torka och reda ut. Som de flesta ekologiska schampon blir resultatet bäst om man gör en förtvätt, d.v.s. schamponera två gånger med en liten mängd schampo. Den feta ytan jag hade i hårbotten innan är borta, och håret håller sig som sagt rent länge.
 
Jag ramlade in på Swedish Beauty Factorys hemsida i min jakt på bra ekologiska hårvårdsprodukter i vintras. De hade en bra nybörjarguide till ekologisk hårvård som hjälpte mig mycket. Efter att ha testat Rostedts hårprodukter som fungerade bra, ville jag prova något annat (jag är sällan något märke troget). Tyvärr fungerade det inte alls för mitt hår, det blev flottigt i hårfästet direkt, och det visade sig i diskussionen att jag köpt en serie som inte var anpassad för min hårtyp. Vi kom fram till att jag nog har fet hårbotten och torra längder och rekommenderades John Masters Organics Scalp.
 
Jag är medveten om att det inte är billiga hårvårdsprodukter jag tar upp här. Men jag är rätt kinkig när det kommer till håret och vill inte att det blir fett eller ett trasselsudd. Det första jag provade var Urtekrams aloe vera-schampo och balsam. Håret blev ett trasselsudd vid tvätt, men helt ok när det väl torkat. Inget jag ville använda i längden dock. Klara har lite min hårtyp och får samma effekt av Urtekram's hårvård, medan det fungerar bra för Alice som har tunnare hår.
 
Med detta inlägg tar jag semester vilket innebär en mindre andel inlägg under den närmaste månaden!
Ha det gott och ta dagen som den kommer - vädret kan vi inte påverka ändå!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Upplandskullan

Ekoliv och livsfilosofi!

RSS 2.0